Női Kör a Teliholdnál - 2021-ben

EGY ESTE A SPIRITUALITÁS, A BEFELÉ FIGYELÉS ÉS A NŐIESSÉG JEGYÉBEN


Minden teliholdkor este 6-8 óráig
a Bethesda Központban


A 2021-as alkalmak időpontjai:

A vírushelyzetre való tekintettel csoportos foglalkozásaink egyelőre szünetelnek! Az időpontokat közzétesszük, amint újra van lehetőség azok megtartására. Érdemes követni a facebook oldalunkat, ahol mindig feltüntetjük az éppen induló eseményeket!Helyszín: Bethesda Központ - Tata, Váralja utca 2.

Előzetes bejelentkezés szükséges: 
06-34/487-834 (reggeli órákban), vagy a bethesdakozpont@gmail.com címen. 

Részvételi díj: 5000 Ft/alkalom

*

Többet a programról...


A Holddal való önismereti munkáról

A Hold, amely a nőiség, a ritmus és a belső lelkivilág jelképezője, számtalan lehetőséget biztosít számunkra ahhoz, hogy fejlődhessünk saját utunkon; feltéve, ha tudjuk, hogyan kerüljünk azokkal kapcsolatba.

A Holdciklus segít kapcsolatot teremteni a természettel és az évkör rendjével. Megtanít arra, hogyan és mikor gyűjtsünk erőt a mindennapokban, valamint arra int, hogy meg-megálljunk néha és összpontosítsunk a számunkra fontos dolgokra.

Holddal való önismereti munka nem csak nőiségünkhöz való kapcsolatunkat mélyítheti, hanem spiritualitásunk és intuíciónk fejlesztésében is segíthet.


Mit jelent az, hogy rituálé?

Az egyes évköri állomásokon végzett rítusok, lelki rituálék támogathatnak abban, hogy megtaláljuk a saját ritmusunk, s hogy közelebb kerüljünk belső önmagunkhoz. Rituálék alatt nem vallási tevékenységeket, hanem olyan egyedülálló, szimbolikus folyamatokat kell érteni, amelyek magukban hordozzák az ősi gyógyító tudásokat. Egy-egy rítusnak, rituálénak tehát pszichológiai hatásaiban rejlik az ereje, amelyet felhasználhatunk személyes fejlődésünkre.


Miért csak nőknek?

Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat.”

Nőként mi is saját dalunkat énekeljük – de sokszor érezhetjük azt, hogy nincsen, aki meghallgat... hogy egyedül maradunk. Ilyenkor eltávolodunk saját erőnktől és gyakran az önmagunkkal való együttérzést is elveszítjük. A Hold időszámítására hangolódva, ezt a talán eddig előlünk elrejtett ritmust újra-felfedezve lehetőségünk van nem csak saját belső bölcsességünkhöz és intuíciónkhoz közelebb kerülni, hanem egymáshoz is, hiszen a női körben egymás élményeinek válunk tanúivá.

Amikor megtanulunk kiállni és megállni önmagunkért – mint ahogy a Hold megpihen ciklusának két fordulópontján –, akkor ebből a sajátélményből és ismeretből a köztes időben, mindennapjainkban is gazdagodunk. Erre a találkozásra és tapasztalatra hívunk hónapról hónapra, Nőtársunkként Téged is!
Csoporttagjaink visszajelzései


„Hogy érzem itt magam? Biztonságban. Úgy érzem, haza jövök. Egy olyan helyre ahol lehetek önmagam, ahol megpihenhetek és tanulhatok egyben.”

„Nagyon szeretek részt venni a foglalkozásokon, hiszen egy nagyon bizalmas és nyitott légkör van, közben pedig megbízhatok abban, hogy ami történik a csoport szabályoknak köszönhetően csoporton belül marad.”

„Amióta járok, nyugodtabb és türelmesebb lettem. Megfontoltabb. Nem mondhatom hogy könnyebb lett az életem, viszont szebb lett. És nagyon őszinte.”

„Jól strukturált a foglalkozás menete, emiatt jól érzem magam, hiszen tudom, hogy mi történik és eddig csak éreztem, hogy nagyon jó, ami kapok, de most már kezdem lassan érteni azt is, hogy mi miért történik. Szeretem azt is, hogy a foglalkozás vezetői nagyon kedvesek és rendkívül odaadó munkát végeznek. Éreztetik azt Velünk, hogy most csak mi számítunk (önzően: én számítok).”

„Nyitottabb lettem, elkezdtem felismerni a korlátaimat és ezekkel próbálok megbarátkozni. Ezen túl éppen az a jó a műhelyes munkákban, hogy az erősségeket erősíti! Nagyon nagy szükségem van erre. Másrészről sokat segítenek a lelki bajok kezelésében, tanuljuk magunkat és tanuljuk kezelni a külső körülményeket. Tényleg minden csak nézőpont kérdése és igen, nincs jó vagy rossz.”

„Ha félsz attól, hogy elmond, ami benned a félelmeidet táplálja, akkor itt a helyed. Itt nincs mitől tartanod, egyet azonban megkövetel tőled a műhelymunka: légy őszinte magaddal. Bátran nézz szembe a félelmeiddel, a bánataiddal, értsd meg és/vagy kezeld!”