Női Kör a Teliholdnál


EGY ESTE A SPIRITUALITÁS, A BEFELÉ FIGYELÉS ÉS A NŐIESSÉG JEGYÉBEN


Minden teliholdkor este 6-8 óráig
a Bethesda Központban


A 2019-es alkalmak időpontjai:

január 21. (hétfő)
február 19. (kedd)
március 21. (csütörtök)
április 19. (péntek) - kivételesen este 8 órától!
május 18. (szombat)
június 17. hétfő
július 16. (kedd)
augusztus 15. (csütörtök)
szeptember 14. (szombat)
október 13. (vasárnap)
november 12. (kedd)
december 12. (csütörtök)


Többet a programról...


A Holddal való önismereti munkáról

A Hold, amely a nőiség, a ritmus és a belső lelkivilág jelképezője, számtalan lehetőséget biztosít számunkra ahhoz, hogy fejlődhessünk saját utunkon; feltéve, ha tudjuk, hogyan kerüljünk azokkal kapcsolatba.

A Holdciklus segít kapcsolatot teremteni a természettel és az évkör rendjével. Megtanít arra, hogyan és mikor gyűjtsünk erőt a mindennapokban, valamint arra int, hogy meg-megálljunk néha és összpontosítsunk a számunkra fontos dolgokra.

Holddal való önismereti munka nem csak nőiségünkhöz való kapcsolatunkat mélyítheti, hanem spiritualitásunk és intuíciónk fejlesztésében is segíthet.

Mit jelent az, hogy rituálé?

Az egyes évköri állomásokon végzett rítusok, lelki rituálék támogathatnak abban, hogy megtaláljuk a saját ritmusunk, s hogy közelebb kerüljünk belső önmagunkhoz. Rituálék alatt nem vallási tevékenységeket, hanem olyan egyedülálló, szimbolikus folyamatokat kell érteni, amelyek magukban hordozzák az ősi gyógyító tudásokat. Egy-egy rítusnak, rituálénak tehát pszichológiai hatásaiban rejlik az ereje, amelyet felhasználhatunk személyes fejlődésünkre.

Miért csak nőknek?


Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, 

minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat,
hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat.”


Nőként mi is saját dalunkat énekeljük – de sokszor érezhetjük azt, hogy nincsen, aki meghallgat... hogy egyedül maradunk. Ilyenkor eltávolodunk saját erőnktől és gyakran az önmagunkkal való együttérzést is elveszítjük. A Hold időszámítására hangolódva, ezt a talán eddig előlünk elrejtett ritmust újra-felfedezve lehetőségünk van nem csak saját belső bölcsességünkhöz és intuíciónkhoz közelebb kerülni, hanem egymáshoz is, hiszen a női körben egymás élményeinek válunk tanúivá.

Amikor megtanulunk kiállni és megállni önmagunkért – mint ahogy a Hold megpihen ciklusának két fordulópontján –, akkor ebből a sajátélményből és ismeretből a köztes időben, mindennapjainkban is gazdagodunk. Erre a találkozásra és tapasztalatra hívunk hónapról hónapra, Nőtársunkként Téged is!


Helyszín: Bethesda Központ - Tata, Váralja utca 2.

Előzetes bejelentkezés szükséges: 
06-34/487-834 (reggeli órákban), vagy a bethesdakozpont@gmail.com címen. 

Részvételi díj: 3000 Ft/alkalom